Tiiliskiventekijä

George Herrimanin legendaarisessa Krazy Kat -sarjakuvassa (1913 – 1944) tiilimaakari on nimeltään Kolin Kelly. Sarjakuvan perusjuoni on seuraava: Ignatz-hiiri ostaa Kolin Kellyltä tiilen, jonka paiskaa vihaamansa kissan päähän. Kissa, Krazy Kat, puolestaan pitää hiiren elettä rakkaudenosoituksena. Konstaapeli Pupp viskaa sitten hiiren lusimaan, tiilenpäitä lukemaan, mikä aiheuttaa murhetta kissalle. Konstaapeli on sattumoisin koira, ja hän rakastaa myös kissaa.

Tulen julkaisemaan kustannusnimellä Kolin Kelly pieniä kirjoja. Tarinankerrontatapani muistuttanee Krazy Kat -sarjakuvaa: mielestäni elämä on täynnä pieniä ihmeitä ja kummallisuuksia. Kolin Kelly nimen valinta on tietenkin vitsi, osittain, jos ette vielä hoksanneet: näin pikkuruisia painotuotteita harvemmin kutsutaan tiiliskiviksi. Mutta toivon niiden olevan sisällöltään grammamääräänsä painavampia.

2 thoughts on “Tiiliskiventekijä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *